2012. november 21., szerda

Birsalma sajt, kicsit másképp

Idén is elérkezett a birsalma sajt készítés ideje.

Most egy újfajta recept által készített birs-spirált mutatok, amit ezen az oldalon találtam:

http://www.moksha.hu/konyha/csak-2-hozzavalo-egeszseges-gumicukor-birsalmabol/

Természetesen le is teszteltük az elkészült darabokat, és olyan jól sikerült a teszt, hogy a fényképezéshez csak ennyi maradt.


A birsalmákat mostam, pucoltam, nem hámoztam. Felraktam főni őket majd kevés cukorral, mixeltem. Ekkor jön a varázslat. Nem csak simán szárítom a kamrában a polcon, mint korábban, hanem a már kikapcsolt de még forró sütőben hagyom kihűlni majd száradni. Sütőpapír használat ajánlott!


Ezt két három napig ismételgettem.


Amikor már kellően "kemény" volt a birsalmalepényem, csíkokra vágtam, célszerszámom egy pizza szeletelő volt.


Még pár napot száradtak a polcon, majd megkapták ünnepi ruhájukat.



Ha karácsonykor eljössz hozzám megkóstolhatod!

Boldog Karácsonyt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése